Qui som

 
Albertí Editor SL té l’origen el desembre de 1954, quan Santiago Albertí adquirí l’editorial de Joan Grasses, que adoptà el nom de "Nova Col·lecció Lletres". D’aquesta manera, Albertí inicià la publicació d’una col·lecció de llibres de butxaca, de caràcter econòmic però de gran qüalitat literària. Fou una aposta decidida per a la popularització de la moderna narrativa catalana d’aquell moment, amb autors com Manuel de Pedrolo, Josep Maria Espinàs, Aurora Bertrana, Pere Calders, Baltasar Porcel i Rafael Tasis, entre molts altres. 
 
L’any 1961 Albertí publicà la primera edició del seu "Diccionari castellà-català, català-castellà", una obra autoritzada finalment pel ministeri corresponent a condició que fos canviat el títol inicialment proposat: "Diccionari espanyol-català, català-espanyol". Segons la censura, el mot “espanyol” com a sinònim de “llengua castellana”, utilitzat en la totalitat d’altres diccionaris bilingües (“espanyol-francès”, “espanyol-anglès”, etc) no era aplicable al català.
 
El 1962 Albertí creà, amb uns quants socis, la Difusora General, l’única distribuïdora de llibres exclusivament en català.

Esperonat sempre per les dificultats, Santiago Albertí publicà el 1964 el seu primer treball històric, "L’Onze de Setembre", al que seguí el "Diccionari Biogràfic" en quatre volums i "El republicanisme català i la restauració monàrquica (1875-1923)". Posteriorment, edità les versions mitjana i petita del diccionari "Diccionari castellà-català, català-castellà" i el "Diccionari de la llengua catalana", el famós “diccionari groc” escolar.
 
A partir dels anys 80, Santiago Albertí orientà l’editorial a les reedicions i actualitzacions dels diccionaris. El 1996 l'edició del "Diccionari de la llengua catalana il·lustrat", comportà l’inici d’un canvi en l’enfocament editorial i la introducció de material gràfic.
 
El 1997, en morir Santiago Albertí, es féu càrrec de l'editorial la seva filla, Elisenda Albertí, amb qui venia col·laborant des de 1987. Després d’una etapa d’actualització del fons editorial, fou represa la publicació de nous llibres amb imatges, fotografies i il·lustracions dedicats a la divulgació històrica amb la creació de les col·leccions: "Orígens", "Album" i "Història".