Dames, reines, abadesses. Divuit personalitats femenines a la Catalunya medieval

Codi producte: ISBN 978-84-7246-164-2
Disponibilitat:
En existències
Preu: 19.00€ Ex fiscal: 19.00€

Autora: Elisenda Albertí            SUMARI         PREFACI          CAPÍTOL

Sabies que Ramon Berenguer III, en un atac de gelosia, va fer matar el trobador que  afalagava la seva dona Dolça de Provença? I, que va guisar el cor del pretendent i li va fer menjar a la seva esposa qui, no va tornar a menjar? Que Teresa d’Entença es va casar amb només 13 anys? I que a Blanca de Navarra la van tancar en una torre, a pa i aigua, però que un amable pastor li duia llet i formatge d’amagat?

Resseguir el casal comtal de Barcelona, des de Guifré el Pilós a Martí l’Humà, es redueix sovint a centrar la mirada en els vint-i-tres homes que se succeïren, al llarg de cinc-cents anys, fins a la dolorosa extinció de la línia successòria masculina. Al seu voltant, com satèl·lits misteriosos, apareixen noms de dones sorgides del no res, destinades, en el seu trànsit fugaç per la història, a perpetuar la nissaga, no pas la d’elles sinó la del marit.

Dones reals, de carn i ossos, amb virtuts i defectes, amb esperances i ambicions, totes elles relacionades amb el casal de Barcelona. Divuit dones —dames, reines, abadesses— a qui tocà viure en un món hostil:

Ermessenda de Carcassona, Almodis de la Marca, Mafalda de Pulla-Calàbria, Dolça de Provença, Peronella d’Aragó, Sança de Castella, Aurembiaix d’Urgell, Constança de Sicília, Blanca d’Anjou, Sança de Mallorca, Elisenda de Montcada, Teresa d’Entença, Constança d’Aragó, Cecília de Comenge, Sibil·la de Fortià, Violant de Bar, Margarida de Prades i Blanca de Navarra.

El text va acompanyat amb 165 imatges, 18 quadres genealògics, 18 escuts heràldics, 4 signatures.

224 pàgines / 235x150 mm

Autora: Elisenda Albertí (Barcelona, 1960). Editora i escriptora. Coautora de "Perill de bombardeig! Barcelona sota les bombes" i "300 anys de lluita. 1714-2014" i autora de "Dames, reines, abadesses.Divuit personalitats femenines a la Catalunya medieval", "Dones de Barcelona", "Catalanes medievals", "Un passeig per la moda de Barcelona", "Compromeses. Vuit dones catalanes excepcionals" i "Decidides. Set dones contra corrent".


DIARI DE TARRAGONA https://albertieditor.cat/image/data/damesnotidiaritarragona.pdf
DIARI DE TARRAGONA  https://www.diaridetarragona.com/tarragona/Reinas-de-la-Edad-Media-en-Tarragona-20181102-0050.html
EL NACIONAL.CAT https://www.elnacional.cat/ca/cultura-idees-arts/dames-reines-abadesses-elisenda-alberti_305439_102.html

EL NACIONAL.CAT http://albertieditor.cat/image/data/damesnotielnacional.pdf
EL PUNTAVUI http://albertieditor.cat/image/data/damesnotiavuipunt.pdf
VILAWEB http://albertieditor.cat/image/data/damesnotivilaweb.pdf
LA NOVA ESCAPADA http://albertieditor.cat/image/data/damesnotiescapada.pdf

PRESÈNCIA http://albertieditor.cat/image/data/damesnotipresencia.pdf
   IMATGES LLIBRE