Els banys de mar a Catalunya

Codi producte: ISBN 978-84-7246-094-4
Disponibilitat:
En existències
Preu: 16.00€ Ex fiscal: 16.00€

Autora: Mercè Tatjer          SUMARI          PREFACI          CAPÍTOL          

Saps quan es van obrir els banys Orientals de Barcelona? Quan va néixer la Costa Brava? Com eren els càmpings de Gavà i Viladecans? A quin any s'instal·laren els primers banys de Tarragona? Com sorgí la Costa Daurada?

L'objectiu d'aquest llibre és aproximar-nos al litoral, entre principis del segle XIX i finals del segle XX. Ens endinsarem en la descoberta, visitarem i reviurem els banys de Sant Sebastià, els de Sant Miquel i els Orientals de Barcelona; els banys Colón i els de Santarromana de Caldetes; les casetes desmuntables de Montgat; els establiments termals de Llavaneres; el balneari Monte Bello d'Arenys de Mar; els de Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols, la vila de Roses i la cala Montjoi, com a llocs de referència de la denominació Costa Brava; el complex turístic de la Pineda, entre Gavà i Viladecans; la platja de Castelldefels; el nucli del Garraf; el complex Terramar de Sitges; Vilanova i la Geltrú; el minucipi de Calafell, el balneari d'aigües medicinals de Coma-ruga i la platja de Sant Salvador del Vendrell, que contribuiren a configurar el caràcter de la costa de Ponent; la platja del Miracle de Tarragona; Salou i el naixement de la Costa Daurada i molts llocs més...


El text va acompanyat amb 145 imatges            176 pàgines / 230 x 150 mm

Autora: Mercè Tatjer (Barcelona 1944). Doctora en Geografia per la Universitat de Barcelona i catedràtica de Didàctica de les Ciències Socials. Experta en geografia i història urbana, és autora d'un centenar d'articles i deu llibres, entre els quals La Barceloneta: del siglo XVIII al Plan de la Ribera i coautora d'Història termal de Caldes de Montbui. Ha obtingut en tres ocasions el premi Bonaplata per recerques i estudis sobre el patrimoni industrial.


- LA VANGUARDIA
- EL PERIÓDICO http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/biquini-era-pecat-1851144

- TV3 ELS MATINS minut 25:45 al 30:12 http://www.tv3.cat/videos/4110712
- BARCELONA TV http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/06/06/un-llibre-recupera-la-tradicio-dels-banys-de-mar-a-catalunya/

- EL TEMPS
- EL PAÍS
-
DIARI TARRAGONA
   IMATGES LLIBRE