Per què diem…? L'origen de 100 dites populars

Codi producte: ISBN 978-84-7246-153-6
Disponibilitat:
En existències
Preu: 18.00€ Ex fiscal: 18.00€

Autor: Albert Vidal          SUMARI          PRÒLEG          CAPÍTOL
Us heu preguntat mai per què utilitzem, de manera espontània, expressions com ara afluixar la mosca, escampar la boira o passar per la pedra?


Per què ens referim a l’any de la picor o a la quinta forca? Per què som de la màniga ampla o fem campana?

Us presentem, doncs, l’origen d’un centenar de dites habituals en la nostra parla quotidiana, frases fetes que col·loquem a tort i a dret, sovint sense conèixer la procedència. Esperem no estar carregats de punyetes en el nostre propòsit. Tampoc volem cantar la canya a ningú, ni molt menys donar gat per llebre. Només provem de no perdre el fil i posar els punts sobre les is, sense necessitat de passar per uns set-ciències. I esperem fer-ho sense necessitat de treure el sant Cristo gros.

El text va acompanyat de 100 imatges

230 X 150 mm / 224 pàgines

Autor: Albert Vidal i García (Barcelona 1940) està llicenciat en història, art dramàtic i publicitat. És escriptor, amb diversos llibres publicats de tema generalista i ha estat editor. En la seva vessant dedicada a les dites, els refranys i els proverbis, ha publicat nombrosos articles sobre el tema en diferents revistes i ha participat en sèries de programes radiofònics. Ha estat director de muntatges teatrals premiats i autor de diverses obres teatrals estrenades, així com de narracions i d’obra poètica, algunes de les quals han estat guardonades en certàmens especialitzats.


- UNIVERSITAT I RECERCA http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Per-que-diem...-Lorigen-de-100-dites-populars-dAlbert-Vidal
- TUMATEIX LLIBRES http://tumateix-llibres.blogspot.com.es/2016/03/per-que-diem-de-albert-vidal.html
- CANAL BLAU http://www.canalblau.cat/entrevista-albert-vidal-qvlp-23-03-2016/

  IMATGES LLIBRE