És greu, doctor? La caricatura mèdica a la premsa satírica catalana

Codi producte: ISBN 978-84-7246-154-3
Disponibilitat:
En existències
Preu: 18.00€ Ex fiscal: 18.00€

Autors: Begonya Torres i Ferran Sabaté     SUMARI     INTRODUCCIÓ      CAPÍTOL

Des d’antic, la humanitat ha evidenciat una gran inclinació a fer broma al voltant de la malaltia i els professionals de la salut, particularment els metges.


En aquest llibre, us presentem una selecció de caricatures i acudits de temàtica mèdica, publicades durant el primer quart del segle XX en les principals revistes satíriques catalanes:

La Campana de Gràcia                           L’Esquella de la Torratxa
Cu-Cut!                                                    Picarol
La Cuca Fera                                          Papitu


El text va acompanyat de  216 imatges         184 pàgines / 230x150 mm

Autors: Begonya Torres i Gallardo (Barcelona, 1960), professora d’Anatomia i Embriologia humana a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. És doctora en Biologia i llicenciada en Humanitats. Acadèmica i membre del comitè acadèmic de revistes i de societats científiques nacionals i internacionals. Ha rebut el Premi de Medicina i Sanitat Comarcals i el XIX Premi d’Història de la Medicina Catalana Oleguer Miró i Borràs. Autora de diversos llibres i articles.

Ferran Sabaté i Casellas (Barcelona, 1951), metge pediatra i Professor d'Història de la Medicina a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. És doctor en Medicina i llicenciat en Geografia i Història. Membre de diverses societats científiques nacionals i internacionals. Entre altres, ha rebut el premi Barcelona Solidaritat i el XIX Premi d’Història de la Medicina Catalana Oleguer Miró i Borràs. Autor de diversos llibres i articles.


- PAVELLÓ DE LA REPÚBLICA https://blocpavellorepublica.ub.edu/2016/06/10/nova-publicacio-sobre-la-caricatura-medica-a-la-premsa-satirica-catalana-de-primer-quart-del-segle-xx-amb-imatges-del-crai-biblioteca-del-pavello-de-la-republica/
- UNIVERSITAT BARCELONA. Centre Recursos Aprenentage i Investigació (CRAI) http://crai.ub.edu/es/node/2839
- VILAWEB http://www.vilaweb.cat/noticies/es-greu-doctor-10-caricatures-mediques-de-principis-del-s-xx/
- REVISTA CULTURAL NÚVOL  http://www.nuvol.com/vinyetes/es-greu-doctor-10-caricatures-mediques-de-principis-del-s-xx/
- LA VANGUARDIA
- SAPIENS
- COMPARTIR. FUNDACIÓ ESPRIU
   IMATGES LLIBRE