Estimats Reis Mags. 35 jocs i joguines per recordar

Codi producte: ISBN 978-84-7246-089-8
Disponibilitat:
En existències
Preu: 16.00€ Ex fiscal: 16.00€

Autor: Ròmul Brotons          SUMARI          PREFACI          CAPÍTOL
Sabies que el Cine Nic, l’Exin Castillos o la Señorita Pepis són de procedència catalana? O que la Magia Borrás, un dels jocs més reconeguts i valorats, fou creada per una empresa de Calella el 1894? I que una dona va patentar un joc que acabaria sent el Monopoly?

Poques coses hi ha tan evocadores com una carta als Reis Mags. Les joguines formen part de la nostra vida, ens mostren què volíem ser quan fóssim grans, quins anhels i quines aspiracions preteníem materialitzar a través d’aquests artefactes lúdics. Tothom recorda per quines joguines sospirava, quines va aconseguir i quines no va arribar a tenir mai.

Els 35 jocs i joguines del llibre: Barbie, bicicleta, casa de nines, cavall de cartró, cine Nic, cotxe de pedals, cotxe de metall, cub de Rubik, Exin Castillos, fireta, futbolí, Hula hoop, io-io, joguina de llauna, Juegos Reunidos, Lego, Madelma, Magia Borrás, Meccano, Milloncete, Monopoly, Nancy, osset de peluix, patins de rodes, pistola de pistons, Playmobil, puzle, robot, Scalextrix, Scrabble, Señorita Pepis, soldadet, tren elèctric, Trivial Pursuit i vídeojoc.

Aquest llibre pretén recordar alguns dels jocs i joguines més representatives dels darrers cent anys. Les joguines són esmentades amb la denominació genèrica o bé amb el seu nom comercial, producte de la implantació en el llenguatge popular. Es tracta de la història de trenta-cinc jocs i joguines, un conjunt de somnis i il·lusions.

El text va acompanyat de 183 imatges d’anuncis de l’època i fotografies.

235 X 150 mm / 168 pàgines

Autor: Ròmul Brotons (Barcelona 1957) escriptor, editor, dissenyador gràfic i il·lustrador. És autor d'"El triomf de la imaginació. 60 invents que han canviat el món", "Estimats Reis Mags. 35 jocs i joguines per recordar", "L’increïble vestit minvant. Història del banyador", "Parcs d’atraccions de Barcelona", "Més lleugers que l'aire.Globus i dirigibles al cel de Barcelona", "Personatges populars, excèntrics i curiosos de Barcelona", "300 anys de lluita.1714-2014", "La ciutat captiva. Barcelona 1714-1860", "La ciutat expansiva. Barcelona 1861-1910" i "La ciutat trasvalsada. Barcelona 1911-1920".


- TV3 MATINS http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/Els-Matins/Joguines-de-sempre-que-no-passen-de-moda/video/5411257/
- TV3 DIVENDRES 
http://www.tv3.cat/videos/3285530/Les-joguines-de-la-nostra-vida
- CATALUNYA RÀDIO http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/8-dies-a-la-setmana/8-dies-a-la-setmana-Especial-Reis-Primera-Hora/audio/863423/
- NOTÍCIA AVUI
NOTÍCIA RADIO NOVA
- NOTÍCIA ROSASPAGE
NOTÍCIA DIARI ALEMANY
   IMATGES LLIBRE