Catalanes medievals. 24 històries femenines de l'edat mitjana

Codi producte: ISBN 978-84-7246-095-9
Disponibilitat:
En existències
Preu: 16.00€ Ex fiscal: 16.00€

Autora: Elisenda Albertí      SUMARI         PRESENTACIÓ          CAPÍTOL

Saps com era la vida als castells medievals? De quina manera participaven les dones a les guerres? Sabies que Blanquina fou jutjada per heretge o que Garsenda fou coneguda per les seves composicions amoroses?


Aquest llibre és un recull d’històries d’algunes dones catalanes, que van viure en aquesta etapa i van tenir una participació activa en els àmbits cultural, polític, científic o comercial, tot i que la societat els reservava un paper irrellevant.

N'hi ha vint-i-quatre: Sesnanda, camperola i propietària; Emma, emprenedora i abadessa; Llúcia, propietària de castells i terres; Ermessenda, acusada de càtar; Elisenda, repobladora i captiva; Mercadera, l'heroïna; Marquesa, una infeliç comtessa; Gueraula, sàvia i guaridora; Valentina, penjada per bruixa; Caterina, mercadera; Hipòlita, escriptora... i unes quantes més.

El text va acompanyat amb 70 imatges.                     192 pàgines / 230 mm x 150 mm


Autora: Elisenda Albertí (Barcelona, 1960) és editora i escriptora. És coautora dels llibres Perill de bombardeig! Barcelona sota les bombes i 300 anys de lluita dins la col·lecció "Història". I és autora del llibres Dames, reines, abadesses. Divuit personalitats femenines a la Catalunya medievalDones de BarcelonaCatalanes medievalsUn passeig per la moda de BarcelonaCompromeses. Vuit dones catalanes excepcionals i Decidides. Set dones contra corrent tots dins de la col·lecció "Orígens".


ESCAPADA
ARA http://www.ara.cat/premium/cultura/Personatges-lombra-historia_0_800919937.html#.UI5DwY2p640.mailto
EL PUNT/AVUI
-
 REGIÓ7
- RECIÓ 7 
https://www.regio7.cat/cultures/2012/12/04/dona-medieval-no-quedava-casa/218254.html
- EL PERIÓDICO
- TRIANGLE
- ECO SITGES

   IMATGES LLIBRE